Článek I. - Problémy našeho každodenního rána

"Každodenní rána naším katem nebo jako nový životabudič?. Je na každém z nás, co si vybere."

Každý určitě má tu zkušenost každodenního rána, kdy ne a ne vstát. "Ještě 5 minut, vůbec se mi nechce vstávat." A další z mnoha známých vět při vstávání a to, ať už je pondělí či pátek ráno. Ne nadarmo se obecně ví, že nejhůře se vstává v pondělí. Vstáváte do nového pracovního týdne, po víkendu, přemýšlíte, jak jste se krásně o víkendu vyspaly, co všechno pěkného jste zažily, a jak by bylo krásné ještě si chvíli pospat, ale nemůžete, čeká vás totiž práce, a ta nepočká. Co dělat, aby vás tyto myšlenky v pondělí nerušily a vy v klidu a s grácií vstaly z postele?. Zde jsou jednoduché rady, jak například nato:

- berte práci jako zábavu, protože kam jinam člověk jde rád, než s pocitem, že se jde za zábavou, že ho to baví a že se do práce těší

- těšte se za přáteli, určitě každý máte v práci nějaké kamarády, těšte se za nimi, jak si s nimi popovídáte, co jste všechno o víkendu prožili a uvidíte, že se vám do práce bude vstávat o mnoho lépe.

- každá práce je v něčem krásná. Neříkejte si, že máte tu nejhorší práci na světě, konec konců jste si jí vybrali. Hledejte něco pozitivního, co vás dokáže motivovat k tomu, že ráno vstanete a jdete do práce.

- dobrá snídaně je správným startem do každého dne. Dbejte i na svůj správný start správným jídlem. Dejte si něco, co vám dodá energii a správně vás nabudí do nového dne.

- v neposlední řadě hlavně se ráno vzbuďte a mějte úsměv na tváři. Není nic lepšího, než se ráno vzbudit a rozdávat lidem svoji radost. Upusťte od negativních myšlenek. Kdo myslí pozitivně, pozitivně se jeví i navenek. 

Problémy mohou nastat i v pátek. "Ještě jeden den přežít v práci." Konečně víkend." "Ať už je sobota a já se v klidu vyspím". Toto jsou také myšlenky, které trápí leckoho. A jak na tento problém?

- poslední den v týdnu v práci, užijte si ho a uvidíte, jak vám ten čas uteče.

- neberte práci ani v pátek jako "Pokus o přežití". Jako každý den v práci berte i ten páteční, naplno, s úsměvem.

- pozitivně přemýšlejte, co budete dělat o víkendu, jak ho strávíte, s kým ho strávíte.

Ptáte se: "A co ty ostatní dny v týdnu?"

Ostatní dny v týdnu myslete tak, jako v pondělí nebo v pátek. Každé ráno s úsměvem a pozitivními myšlenkami a uvidíte, že výsledek se časem dostaví a vy už nebudete muset řešit tyto věty a práci budete brát jako zábavu. Nenechte se ovlivnit negativními myšlenkami, každý je má, jde jen o to, jak se s nimi vypořádáte vy sami. A tak je na vás, jakou cestu zvolíte. Věřím, že si vyberete správně.

Toto je pár jednoduchých rad, které vám usnadní snad i život a hlavně svůj pohled na práci a začátek každého dne - Rána.

Pozn. autora: "Přeji Vám, ať správně vkročíte do dne, a ostatní, ostatní přijde samo. Všem přeji úspěšný start!"


;
Instagram

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky