Lidská mysl, síla myšlení

Dle "odborné" terminologie je lidská mysl soubor rozumu, vnímaní, vůle, paměti, představivosti a cítění. Od narození zpracováváme, "vnímáme" okolní svět. Naše dětství nás ovlivňuje i v dalších fázích životní cesty, pamatujeme si návyky z dětství, díky paměti si vybavujeme zážitky, které se nám přihodily. Jaká je, ale opravdová síla myšlení?

,,Štěstí tvého života záleží na druhu tvých myšlenek." - Marcus Aurelius

Když se narodíme, jsme "jakási" prázdná schránka, do které postupem času vkládáme obálky s informacemi - myšlenky, které pak náš mozek interpretuje pomocí našich smyslů do světa kolem nás. Lidská mysl je proto, souhra, souhra mezi naší "vnitřní" i "vnější" částí. Uvedu příklad..

Pokud je Vaše mysl ovlivněna negativními věcmi, mozek to bude automaticky předávat například pomocí pesimismu, chování k sobě i druhým, gestikulací, vulgarismem, atd.. Když je vnitřní část vašeho "já" narušena, bude to narušovat i část vnější a tím i narušovat kvalitu vašeho života.

Nejtěžší je rozhodnutí..

Věřte, že nejtěžší část je rozhodnout se. Síla myšlení, hlavně pozitivního myšlení, je v tom, jak o sobě v životě smýšlíte, jak smýšlíte o světě kolem vás a to ovlivňuje další kroky. Pokud budete do své mysli vkládat co nejvíce zdravých myšlenek, dáte svému životu ihned jiný směr.

Dobré, i špatné dny..

Je pochopitelné a naprosto normální, že si každý vybere den, kdy se nedaří nic. Ani udržet pozitivitu v myšlení. To je v pořádku, důležité je si toto "nepřevádět" do dalšího dne. Večer si zhodnoťte, jak se situace měla, co šlo udělat lépe a další ráno začněte s čistým štítem. Jen tak si udržíte sílu myšlení. Mějte, prosím, na paměti, že i špatné myšlenky jsou k něčemu dobré, ale pouze tehdy, pokud je dokážete využít ve svůj prospěch.

Vezměte své myšlenky do svých rukou. Jedině tak můžete mít pod kontrolou svůj život.

,,Pokud dokážeš změnit myšlení, dokážeš změnit svůj život" - Daniel Bouška

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky