Článek II. - Životní sny a cíle

"Máte správně nastavené své životní sny a cíle? Nebo je to jen hra na "kočku a myš"?"

Každý určitě někdy o něčem snil. Začínáme už hned v raném věku v našem dětství, kdy chlapci si přáli být například astronauty, policisty, hasiči, profesionálními sportovci a tak dále... zatímco slečny toužily nejčastěji stát se princeznami, herečkami, zpěvačkami a další. Ale proč tyto "dětské" sny se často neuskuteční ani, když člověk dospěje?

To je otázka na každého z nás. Často je to dáno realitou, životem. Řekněte si ať už nahlas, nebo sami pro sebe čím jste kdy chtěli být. Je stále ve vašich silách tím být? Často nad tím lidé mávnou rukou a spokojí se s tím, co mají. V některých případech to jistě není špatně, jestli jste opravdu spokojení s tím, co máte, ať už s prací, lidmi kolem sebe, životem jako takovým, pak tento článek berte jako takový prostředník jak dostat tento článek pro další lidi, pro ty, o kterých víte nebo si myslíte, že už tak spokojení s tím co mají, nejsou. Mladí lidé už vůbec nad touto otázkou moc nepřemýšlí, někdy ani neví, čím vlastně chtějí být. Co chtějí v životě dělat, lehko ztrácí své sny, podléhají davu, často se nechají ovlivnit "špatnými" lidmi. A to samozřejmě není dobře. Každý z nás je svého štěstí strůjcem. Když má člověk sen, má motivaci, odhodlání a pozitivní myšlenky a víru, že to dokáže, jde takřka cokoliv.

"Žádný sen není tak daleko, abychom na něj nemohli dosáhnout."

Nastavte si vaše životní sny a cíle. Zvolte si svůj sen, na začátek to může být i ten nejjednodušší sen, se kterým se posunete dál a dál. Žádný úspěch ani splněný sen nepřijde hned. Postupně se k němu musíte dostat, jít mu naproti. A to ať už je to pro vás hlavně ztrátou času nebo v krajních případech i ztrátou našich přátel, kteří nevěří ve váš sen a předem ho sabotují, pokud v to věříte, jděte dál, překonejte tyto překážky. Pravý přátelé váš sen nebudou sabotovat ani kritizovat, budou se vás snažit posunout, tyto přátelé pro vás mají opravdovou hodnotu. Mnoho lidí dělá chybu, že chtějí dosáhnout více snů okamžitě a hned. Takhle to ale nefunguje, nemáte dostatek energie, odhodlání, nebo dostatek vzdělání na jejich splnění. Zvolte si krok po kroku cestu, jak tento svůj zvolený sen začít pomalu plnit. Ať už je to začít tím správným vzděláním na tento sen. Pamatujte na to, že to může být jakýkoliv váš sen, po čem toužíte, je to jen váš sen, vy jste si ho zvolili a nikdo nemá právo ho soudit ani ponižovat, hlavní je to, že v to věříte vy!

"I ten nejjednodušší sen, je sen. Je jen váš. Nepřestávejte věřit v sebe i své sny."

Posuňme společně tento svět dále, prostřednictvím toho, že si každý splníme své sny. Hlavně při plnění nechoďte "přes mrtvoly" je to i jedna z možností ale takhle nikdy nedosáhnete toho správného úspěchu, po kterém budete šťastní. Co tím "přes mrtvoly" myslím?

Často se stává, že pro svůj úspěch jsme schopni obětovat takřka cokoliv a volíme metody, které nejsou rozhodně dobré. Ať už je to využívání přátel a kamarádů, využívání a manipulace s lidmi obecně. Vždy mějme pokoru k druhému, ať už je to cizí člověk nebo váš kamarád. Chovejte se tak, jak chcete, aby se druhý choval k vám. I to je základ a jeden z pilířů vašeho úspěchu!. 

"Při budování svého snu buďte takový, jací jste. Neměňte sebe ani své přátele."

Pozn. autora: "Závěrem bych rád dodal, že tento článek rozhodně není forma vnutit někomu, jak má plnit své sny. Je to jen na každém z nás, každý má svou svobodnou vůli jestli si přečte tento článek a zda si z něj něco málo vezme. Děkuji vám za přečtení tohoto článku a budu rád za každou reakci na toto téma. Věřím, že si každý z vás splní svůj vysněný sen."



Instagram

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky